Cykelslanger er raketvidenskab

Artikler

Vi danskere er stolte af at være et af de mest cyklende folkefærd. Desværre er det efterhånden kun en brøkdel af os, der forstår os på at vedligeholde og reparere vores egne cykler. Det er selvfølgelig gode nyheder for den lokale cykelsmed, men det er dårligt nyt for din pengepung. Særligt hvis du bruger cyklen hyppigt for at komme på arbejde eller nyder at tage en tur i skoven, er det nemlig vigtigt at have styr på det hele.

Gå i dybden med cykelslanger

Heldigvis behøver du ikke at starte med at kaste dig selv ud på den dybe ende. Du kan starte med at lære dig selv, hvordan du lapper et cykeldæk og skifter slange. Det er nemlig en forholdsvist simpel færdighed, som du nærmest med garanti vil få brug for. Lidt populært sagt, er det at skifte cykelslanger altså ikke raketvidenskab.

Efterhånden som din interesse for cykler samt dine færdigheder stiger, kan du dog med fordel gøre det til raketvidenskab. Efterhånden som man dykker længere og længere ned i det, kan selv cykelslanger nemlig vise sig at være både komplekst og interessant. Selve det at skifte slangen behøver ikke at være særligt svært. Det svære er derimod at vælge den helt rigtige slange.

Vælg de rette cykelslanger

Når du skal vælge mellem de mange forskellige cykelslanger, skal du selvfølgelig først og fremmest overveje diameteren af dine cykelhjul. Den er som regel målt i tommer, og hvis du ikke kan finde eller måle den på selve hjulet, står det med garanti på dine gamle cykelslanger. Hvis du kører på en ganske normal citybike er det som regel nok at vide, at dine nye cykelslanger passer til målene på din fælg.

Hvis du er entusiast er der dog god chance for, at du kører på noget lidt mere avanceret, og så bliver det at vælge og købe cykelslanger selvfølgelig også så meget desto mere en raketvidenskab. Da skal du for eksempel også være sikker på, at ventilen og tykkelsen er det rette. Kører du racercykel er det for eksempel vigtigt, at alle dine cykelslanger passer til de smalle dæk. Det samme gælder selvfølgelig for mountainbike, omend det selvfølgelig er med omvendt fortegn. Uafhængigt af typen af din cykel bør enhver entusiast desuden sørge for, at deres cykelslanger er af høj kvalitet. På den måde er du nemlig sikker på, at de holder i lang tid, så du ikke skal tænker over de mange forskellige muligheder igen før om lang tid.

 

Comments are closed.