Hvilken font bruger de fleste webbureauer?

Artikler

Når du skal have lavet en hjemmeside af et webbureau, er det jo vigtigt, at det hele ser godt ud, og at hjemmesiden er overskuelig og nem at finde rundt på. Derfor er det jo heller ikke helt uden betydning, hvilken font der bliver brugt på din hjemmeside.

Der findes jo tusindvis, hvis ikke millioner af forskellige skrifttyper, og derfor kan der jo også nemt være forskel på de fonts, der bliver brugt på de hjemmesider, dit webbureau laver.

Dog er der et par skrifttyper, der ofte går igen, når det kommer til moderne hjemmesider – også dem der bliver bygget af webbureauer.

En af de mest brugte skrifttyper i dag må siges at være Open Sans. Der er stor konsensus om, at det er en meget brugervenlig font at bruge, der gør det utroligt nemt for brugere at læse, hvad der står i en tekst på en hjemmeside.

Er det op til dig at vælge, hvilken font dit webbureau skal bruge på din hjemmeside, kan det derfor være en god ide at gå med Open Sans.

Der kan let være flere skrifttyper i spil

Når du skal have lavet en hjemmeside, er det jo ikke sikkert, at der kun kommer til at være en skrifttype eller font på hjemmesiden. Selvfølgelig er der som regel en font, der går igen i brødteksten på en hjemmeside, men der kan tit være brugt en anden font til menuen, en tredje til footeren, en fjerde til citat-tekst og meget andet.

Da der tit kan være brug for anderledes tekst for at få et design på en hjemmeside til at se mere indbydende og mindre kedelig ud, er der som regel også brug for mere end bare en font. Og her kan det være godt at vælge en font, der går godt i spænd med den font, du måske allerede har valgt til brødteksten.

Hvis du ikke har den store mening om, hvilken font der bruges på din hjemmeside, kan du jo bare lade beslutningen være op til dit webbureau. De har sikkert godt styr på det fra deres tidligere kunder.

Comments are closed.