Webhoteller – hvad skal man kigge efter, når man vælger?

Artikler

Dette indhold er sponsoreret

Der er mange ting, man skal overveje, når man vælger webhotel. Herunder prisen på et webhotel, som varierer meget, og det afhænger af hvilken type webhotel du ønsker, og hvor mange domæner du skal have hostede. Et godt råd er at sammenligne priser på flere forskellige webhoteller, eller bruge en Simply rabatkode, for at finde det bedste tilbud. Nogle gange kan det være en fordel at have mulighed for at hoste flere domæner på ét og samme webhotel. Dette kræver dog ofte et lidt dyrere abonnement.

Hvad er et webhotel?

Et webhotel er et sted, hvor man kan hoste sin hjemmeside, hvis man for eksempel lige har startet egen virksomhed. Dette gør man ved at købe sig adgang til en server, som er forbundet til internettet. På denne måde kan man sikre sig, at ens hjemmeside altid er tilgængelig for brugerne. Derudover får man også mulighed for at vælge, hvilken type af webhotel der passer bedst til ens behov. Nogle af de mest populære typer af webhoteller er shared hosting, VPS hosting og dedicated hosting. Shared hosting er det billigste alternativ, men det betyder også, at man deler serverplads med andre brugere. VPS hosting giver en mere fleksibel løsning, da man her har adgang til en virtuell privat server. Dedicated hosting er den dyreste løsning, men samtidig også den mest fleksible og effektive løsning, da man her har adgang til en helt dedikeret server.

Sådan fungerer webhoteller

En webhotel har en række grundlæggende funktioner, som du bør kende til.

FTP står for File Transfer Protocol og er en metode til at overføre filer fra din computer til serveren. Du skal bruge et FTP-program for at kunne overføre filerne – dette program kan du downloade gratis på nettet.

En database er et sted, hvor du kan gemme data om dine brugere eller produkter. Databaser bliver ofte brugt i forbindelse med webshops, da det her giver mulighed for at gemme information om produkterne – såsom priser og beskrivelser.

Hvordan opretter man en hjemmeside på et webhotel?

For at oprette en hjemmeside på et webhotel skal du først og fremmest have et domæne. Derefter kan du oprette en hosting-konto hos et webhotel, som giver dig plads til at lægge din hjemmeside på nettet. Når du har oprettet din hosting-konto, skal du logge ind på dit webhotel med dine brugeroplysninger. Herefter kan du uploade dine hjemmesiderfiler via FTP eller en filoverførselsløsning til det websted, som er angivet i din hosting-konto.

Forhåbentlig er du nu blevet lidt klogere på, hvad et webhotel er, og hvordan det fungerer.

Comments are closed.