Disse elektriske køretøjer hitter i 2021

Artikler

Elektriske køretøjer hitter som aldrig før her i 2021, hvilket kun er positivt, da det er med til at reducere vores CO2 udledning.

Der er også sket en lovændring i 2019 i Danmark der har gjort elektrisk selvbalancerende køretøjer lovlige på de danske veje.

Der er dog nogle krav disse elektriske selvbalancerende køretøjer skal overholde før de er lovlige, at bruge på de danske veje.
Nogle af kravene er følgende: reflekser skal monteres, topfart på maks. 20 km, lys foran og bagpå, osv. (Læs alle lovkrav her)

Men der er specielt tre typer af elektriske køretøjer der hitter i 2021, og dem vil vi komme nærmere ind på nedenunder.

Elektriske skateboards

Elektriske skateboards er meget populære i skatermiljøet, hvor de gammeldags skateboards mere eller mindre er blevet skiftet ud med elektriske skateboards.

Elektrisk skateboards er ikke for nybegyndere, og det kræver en del balance og øvelse, og det kan derfor være en god ide, at prøve kræfter med et helt almindeligt skateboard først, hvor man kan øve sig.

Inden du bare køber det første og bedste elektriske skateboard, så er det vigtigt at undersøge om det er lovligt at bruge på de danske veje, der er nemlig mange der ikke overholde de danske krav.

Men når det så er sagt, så findes der selvfølgelig også mange der overholder kravene og er lovlige i Danmark.

Læs evt mere her: https://elektriskeskateboards.dk/

El løbehjul

El løbehjul er uden tvivl det elektriske køretøj der har vundet danskernes hjerte, og vi ser enormt mange el løbehjul på veje i Danmark.

Der er faktisk så mange el løbehjul rundt omkring i Danmark, at KBH kommune har forbudt udlejning af el løbehjul på gaderne i København.

Langt de fleste el løbehjul overholder alle de danske lovkrav til elektriske selvbalancerende køretøjer, dog findes der stadig nogle der ikke er lovlige.

Det er specielt farten, at de ulovlige el løbehjul dumper på, da de ofte kan køre over de 20 km/t der er lovligt i Danmark.

Men alle de andre lovkrav til: reflekser, lys, bremser mv, overholder de fleste el løbehjul.

El scooter

El scooter er muligvis den ældste opfindelse af de tre nævnte, og den har været på markedet i mange år efterhånden, men den er først blevet rigtig populær det seneste år.

Flere scooterproducenter er også begyndt, at udskifte deres modeller med nye modeller der har en elmotor monteret i stedet for en brændstofmotor.

Vi vil med garanti i slutningen af 2021 eller i 2022 se mange flere scooter med en elmotor, end vi er vant til.

Comments are closed.