Kontormøbler med geniale features

Artikler

Kontormøbler lyder for mange som kedelige produkter der hverken ser særligt godt ud, eller har nogen særlig smarte features eller teknologier. Men faktisk er virkeligheden en helt anden. Mange kontormøbler har over de senere år gennemgået en enorm forvandling og har fået et stærkt udvalg af smarte funktioner og teknologier. I denne artikel gennemgår vi nogle af de allermest smarte funktioner når det kommer til kontormøbler, og måske kan det være at du bliver inspireret til at finde de helt rigtige møbler til dit hjemmekontor eller din arbejdsplads.

 

Et godt sted at starte, når vi snakker kontormøbler og smarte teknologier, er det klassiske hæve sænkeborde. Hæve sænkebordet er for mange lidt af en kedelig sag, men i dag er virkeligheden heldigvis en helt anden. Hæve sænkeborde er for det første lavet i bæredygtige materialer, men derudover kan mange af de nyeste modeller fås med masser af smarte funktioner. ELJ, som er et kendt svensk mærke har som et godt eksempel, udviklet et betjeningspanel med memory-funktion. Hvor et normalt panel blot har en pil til at justere bordet op, og en pil til at justere bordet ned, kan disse udgaver en helt masse andet. Memory funktionen, skal findes dér hvor bordet faktisk af sig selv kan huske de positioner det tidligere har været indstillet i.

 

Med denne funktion kan brugeren altså via betjeningspanelet indstille flere forskellige indstiller, som bordet således helt på egen hånd kan indtage, når det ønskes. Dette lyder måske simpelt, men gør en kæmpe forskel for brugeren af hæve sænkebordet. Når man først har fundet de rette indstillinger, slipper man således for at skulle prøve at gætte sig frem til dem, når man skifter mellem positioner. En endnu større fordel er muligvis, at bordet kan benyttes af flere forskellige personer i løbet af arbejdsdagen. F.eks. kan bordet være placeret i et møde- eller konferencerum, hvor flere forskellige personer kommer igennem i løbet af dagen. Med de forudindstillede positioner, kan de forskellige brugere således nemt finde den helt rigtige position til dem.

 

En anden smart funktion der over de senere år har vundet fremtog, er kontorstole uden ryglæn. Normalt kan man vælge mellem kontorstole med eller uden armlæn, men i dag ligger spørgsmålet faktisk oftere i om den skal være med ryglæn eller ej. Det største problem med kontorstole, er oftest af man, når man bruger dem i lang nok tid ad gangen, får problemer med ryggen eller lænden og mister styrken i begge dele. Derfor er kontorstole uden ryglæn blevet hamrende populære. Det lyder måske ubehageligt, men fordelen ligger faktisk i, at man således træner kroppen til selv at opretholde den helt rigtige position. Ryggen bliver styrket og velværet bliver sikret både i arbejdstiden og i fritiden.

 

Smarte kontormøbler bliver mere og mere almindelige, og kan i dag købes hos forhandlere over hele landet. Her har du også mulighed for selv at designe produkterne, så de matcher lige netop dine behov og indretningen på kontoret eller did hjem.

Comments are closed.