Teknologien tillader ikke helt at du kan køre bilen uden sommerdæk

Artikler

Godt nok er teknologien kommet afsindigt langt de seneste år og udviklingen har aldrig gået hurtigere. Alligevel er verden dog ikke helt nået dertil, at din bil kan køre uden dæk, ej heller uden sommerdæk. Derfor skal du allerede nu være på udkig efter nye sommerdæk, der kan holde dig kørende på vejen henover de varme måneder. Når først du er kommet frem til hvilken størrelse sommerdæk du skal bruge til din bil, så skal du tage stilling til, hvilke egenskaber de skal have. Der er nemlig stor forskel på de forskellige sommerdæk og de har hver deres fordele og ulemper.

Kør på sommerferie uden støj fra dine sommerdæk

Der er ikke noget være, end at skulle køre mange lange timer i en bil, hvor det mere eller mindre er umuligt at snakke sammen uden at skulle råde. Derfor kan du med fordel tage et kig på de sommerdæk der findes på markedet, med det fokus at kigge på hvor meget de larmer når de ruller derudaf. Her er der nemlig nogle der larmer betydeligt mindre end andre. Støjniveauet for dæk gøres op i decibel. De forskellige dæk vil være mærket med dB og et bogstav, der angiver hvor højt støjniveauet er når de sidder på bilen, samt i hvilken kategori de ligger, så du nemt kan sammenligne med andre sommerdæk.

Spar på brændstoffet med de helt rette sommerdæk

I forvejen så bruger din bil ikke helt lige så meget brændstof om sommeren, som det gør sig gældende om vinteren. Alligevel kan der være penge at spare, hvis du kigger dig lidt ekstra for når du skal udvælge de mest brændstofbesparende sommerdæk. Her vil alle dæk være klassificeret med et bogstav, der angiver i hvilken gruppe de ligger i forhold til brændstofniveauet. Her vil du kunne se, at der kan være ganske stor forskel fra det ene dæk til det andet du kigger på og med god grund. Jo nemmere dækkene glider rundt, jo mindre brændstof vil de forbruge. Dette betyder dog også, at der med brændstofvenlige sommerdæk ikke helt er det samme grib og modstand mod asfalten. Det er noget du skal have i tankerne inden du lægger nye sommerdæk i indkøbskurven, for når det regner eller i ydersæsonen hvor der eventuelt kan være lidt frost, kan dine dæk ikke helt opnå den samme bremseevne hvis de er meget brændstofvenlige.

Comments are closed.