Sådan virker en infrarød sauna

Artikler

En infrarød sauna er som navnet antyder en sauna hvori der behandles med infrarød stråling. Men hvordan virker den egentlig, og hvad får man ud af at blive behandlet i en infrarød sauna? Alt det og mere sætter vi fokus på i denne artikel, så læs med her og få inspiration til din næste behandling.

 

Hvad er en infrarød sauna

Den infrarøde sauna er en lidt anderledes form for sauna, end de traditionelle former for sauna vi normalt kender, hvor at saunaen opvarmes ved hjælp af kul. I En infrarød sauna behandles der i stedet med infrarøde stråler, som giver en anden slags opvarmning end en almindelig sauna, men som giver mange af de samme effekter, samtidig med at de infrarøde stråler har deres egen unikke effekt.

 

Hvordan virker den infrarøde sauna

I udseende ligner den infrarøde sauna til forveksling en almindelig sauna, da der er tale om et aflukket rum man opholder sig i under behandlingen. Til forskel fra en almindelig sauna med kul, bliver der i en infrarød sauna i stedet sendt infrarøde stråler ud gennem opsatte paneler i saunaen.

 

De infrarøde stråler vil under behandlingen varme kroppen op, ved at trænge helt ind på celleniveau og påvirker kroppen. Opvarmningen af kroppen sker derfor i stedet indefra, i modsætning til en almindelig sauna hvor det er luften omkring kroppen der opvarmes.

 

Når de infrarøde stråler går ind og opvarmer kroppen, begynder kroppen at producerer sved helt ned på celleniveau, som herefter vil blive transporteret ud af kroppen. I sin vej ud af kroppen vil der foregå en effektiv afgiftning og deraf en styrkning af kroppens celler.

 

Hvad gavn har man af de infrarøde stråler

Når cellerne bliver afgiftet øger det cellernes evne til at gøre det arbejde de skal, og man vil derfor se en optimering på en lang række områder, herunder et styrket helbred og immunforsvar.

 

I tillæg til at styrke kroppens kernefunktioner, så vil opvarmningen af kroppen og medføre en opvarmning af kroppens muskler og led. Det vil få muskler og led til at slappe af, og derved løsning op for spændinger, samt virke smertelindrende. Infrarød stråling kan således både være en effektiv behandlingsform til en generel forbedring af kroppens sundhed og velvære, men kan også afhjælpe smerter, anspændthed, stress og depression.

 

Hvor kan man få behandling i en infrarød sauna

Alle større og mellemstore byer har behandlere med infrarød sauna, så der bør aldrig være langt til en behandling, uanset hvor man er fra i landet. For at finde den nærmeste behandler med infrarøde stråler i en infrarød sauna, kan du søge på internettet efter en behandler med infrarød sauna efterfulgt at området du bor i, og du bør blive præsenteret for en række af de nærmeste behandlere.

 

Comments are closed.