Udbuddet følger efterspørgslen af ladebokse til elbiler

Artikler

Efterspørgslen på både elbiler og derved også ladebokse har været under vækst i de sidste par år. Om det er på grund af folk, er blevet mere miljøbevidste eller det er de gode alternativer til benzinbilen som blandt andet Tesla skaber – vides ikke. Uanset hvad, så betyder det at flere elbiler kører rundt på de danske veje og har behov for at blive ladet op fra tid til anden. Derfor er efterspørgslen på ladebokse også steget kommunalt, privat og erhverv. Denne efterspørgsel er heldigvis mødt af et stigende udbud af diverse lade løsninger.

 

I dag findes der to primære løsninger for private, som søger adgang til en ladeboks til deres elbil. Den første og meget populære løsning er abonnementsløsningen. Her kan private og erhverv tegne et abonnement for at få adgang til firmaets ladestandere – enten ved huset eller rundt i Danmark. Her betaler forbrugeren et fast månedligt beløb for at have adgang, men også for at få teknisk support og måske et afslag på elregningen. Der kan være mange fordele ved at tegne et abonnement – især hvis du er stor forbruger af din elbil.

 

Den anden og også ret populære løsning er at eje sin egen ladeboks. At eje en ladeboks koster ikke et månedligt beløb, men derimod et engangsbeløb. Mulighederne er lidt større når det kommer til at købe en ladeboks. Der er et langt større udvalg og man kan lettere gå ind på det internationale marked og undersøge billigere alternativer til de danske ladebokse. Man skal dog være opmærksom på, at hvis man går ud og investerer i en ladeboks, at man selv står med ansvaret for installationen – alternativt kan man se om man kan finde en leverandør som tilbyder teknisk support eller har en samarbejdsaftale med en lokal elektriker.

 

Elektrikeren er din ven

At installere en ladeboks er desværre ikke bare at sætte den til en stikkontakt. Den skal gerne være sikret for at undgå skader på både udstyr og bil. Dette er noget en elektriker let ville kunne tage sig af. Derfor er det altid en anbefaling at du undersøger dine muligheder hos din elektriker først – det sker ofte at elektrikeren har en samarbejdsaftale med en ladeboks leverandør og derved kan give dig en samlet pris for både ladeboksen og opsætningen.

 

Da efterspørgslen er steget, så har udbuddet fulgt godt med. Der er i dag et stort udvalg af forskellige mærker af ladebokse og hvis du bruger tid på er undersøge markedet, vil du også hurtigt lægge mærke til det voksende marked for ladebokse, som sker i Kina lige nu. Derfor kan man hurtigt spare penge ved at finde alternative mærker fra Kina – hvor der selvfølgelig ikke gås på kompromis med kvaliteten.

Comments are closed.