Sådan holder du din have fin med en robotplæneklipper

Artikler

Drømmer du også om en flot have uden, at du skal lave hårdt havearbejde hver dag? Det er heldigvis ikke umuligt. Det er faktisk i den grad muligt at have en flot have uden, at du skal bruge flere timer på den hver dag. Der er mange ting, som du kan gøre for at holde den fin. Køb for eksempel en robotplæneklipper. 

Det skal du tænke på før du køber en robotplæneklipper

Hvis du har en have, er det rigtig rart at have en robotplæneklipper. Så slipper du nemlig for selv at klippe dit græs. Nyklippet græs får helt automatisk din have til at se meget flottere ud. Hvis græsset er nyklippet, opdager man ofte ikke, hvis der er lidt ukrudt her og der. 

Før du køber en robotplæneklipper, skal du tænke over nogle ting. Det er for eksempel:

Klippebredden. Selvom robotplæneklipperen ikke kræver noget fysisk arbejde fra dig, er det stadig rart, at det ikke tager den 100 år om at klippe græsset. Derfor skal du altså ikke vælge en med en lille klippebredde, hvis du har en meget stor have.

Sikkerhed. Det nytter heller ikke noget at købe en, som ikke har et indbygget sikkerhedssystem. Det er især vigtigt med et sikkerhedssystem, hvis man har små børn eller kæledyr.

GPS. Det er en rigtig god idé at købe en automatisk plæneklipper med indbygget GPS. Så går det en del hurtigere. Den vil komme rundt i hele haven uden at køre over det samme sted mange gange. 

Sådan finder du den bedste og billigste robotplæneklipper

Pris og kvalitet hænger selvfølgelig sammen. Det betyder dog ikke, at man ikke godt kan finde en god plæneklipper til en god pris. Hvis du vil finde den bedste robotplæneklipper, kan det måske godt tage lidt tid. 

Den bedste robotplæneklipper er den, som passer bedst til din have. Det betyder altså, at du skal kigge på klippebredden, sikkerheden og om den har GPS. Det er dog ikke det eneste. De bedste robotplæneklippere er dem, som ikke larmer særlig meget. 

Du skal derfor undersøge maskinens støjniveau før, at du betaler for den. Hvis den larmer rigtig meget, kommer du nemlig til at blive rigtig træt af den i løbet af ingen tid. Så kan det være, at du ender med slet ikke at bruge den – og det ville være en skam. 

Hvis du har en meget stor have, skal plæneklipperen naturligvis også have et stort klippearea. Det er rigtig irriterende, hvis du køber en med et småt klippeareal. Så kan du risikere, at den skal tændes hver dag. Hvis det er tilfældet, kommer den til at bruge rigtig meget strøm. Den skal nemlig lade op – og hvis den skal lades op rigtig ofte, bliver elregningen hurtigt dyr. 

Comments are closed.