Brug den nyeste teknologi til at sove bedre om natten

Artikler

Det er utroligt vigtigt at få en god søvn om natten, ellers er det nemlig meget svært at føle sig oplagt og kunne koncentrere sig næste dag. De fleste af os har prøvet at kæmpe os igennem en lang arbejdsdag, når vi ikke har fået nok søvn om natten. Det er langt fra en sjov oplevelse.

I denne artikel har vi derfor samlet en række gode råd om, hvordan du kan komme til at sove bedre om natten ved hjælp fra den smarte teknologi, som vi har udviklet indenfor de seneste par årtier. Læs med her hvis du er lidt af en tekniknørd og det er noget som vækker interesse for dig.

En god og smart seng

Det er først og fremmest meget vigtigt at sørge for, at man ligger godt og behageligt om natten. Hvad det helt præcis betyder for dig vil meget afhængige af din krop og dine behov. Nogle mennesker foretrækker for eksempel en hård madras, imens andre ikke kan falde i søvn med mindre de ligger på en forvokset skumfidus.

Kvalitet er nu alligevel vigtigt, når man vælger sin seng. Hvis du kigger her kan du se et overblik over gode elevationssenge, som mange danskere har været meget glade for. Det gode ved elevationssenge er, at man dermed kan installere de forskellige dele af madrassen, så den passer til ens behov. Nogle mennesker vil for eksempel gerne have at deres knæ er lidt løftede, imens de sover.

Du kan i dag også købe smarte senge, hvor du kan køliggøre din madras eller varme den op, hvis du har behov for det. Det er utroligt smart med det skiftende vejr vi har her i landet, hvor det hurtigt er enten meget varmt eller meget koldt om natten.

Apps der får dig til at meditere før sengetid

Det er vigtigt at give hjernen frihed til at falde til ro og slappe af om aftenen, før man lægger sig til at sove. På den måde er der meget større sandsynlighed for at hjernen falder i søvn få minutter efter, at man har lagt hovedet på sin pude.

Du kan give din hjerne ro på flere forskellige måder. Mange kan for eksempel godt lide at ligge og lytte til en lydbog, imens de falder i søvn. Eller måske kan afslappende musik gøre det for dig?

Andre mennesker kan godt lide at tage et par minutter hvor de mediterer eller laver mindfulness. Hvis det er den vej du gerne vil gå, så er der gode muligheder for det i dag. Du kan ganske frit og nemt finde frem til en del apps på mobilen, som du kan bruge til formålet. Nogle af disse er mere dybdegående end andre, hvor du enten kan have en elektronisk guide til at hjælpe dig igennem meditationen. Men du kan også blot downloade apps, som du kan indstille til at afspille afslappet musik, imens du mediterer.

Lysdæmper der tænder langsomt om morgenen

Til sidst kan det være en god ide at overveje hvordan du vågner om morgenen. Det har også ret stor indflydelse på din søvnkvalitet og hvorvidt du føler dig oplagt, når du vågner.

De fleste mennesker har det bedst med at kunne vågne langsomt af lyset, som langsomt bliver skarpere udenfor. Det er dog ikke altid en mulighed, hvis man skal op på et bestemt tidspunkt eller hvis man for eksempel skal op om vinteren, hvor det er buldrende mørkt her i landet det meste af tiden.

Du kan i stedet vælge at købe og installere en speciel form for lysdæmper, som du kan indstille til at tænde automatisk om morgenen. De koster sjældent meget og er en god investering.

Comments are closed.